Over ons

KatDeau is een bijzonder gezellige mix van kattencafé & cadeauwinkel in het knusse Hengelo, Overijssel. Het idee begon eind 2015 voor het eerst te leven bij initiatiefneemster Dominique, toen haar oog viel op het prachtige hoekpand aan de Anninksweg (met woon & werk bestemming) in Hengelo. De koop ging heel voorspoedig en sinds november 2015 woont Dominique met veel plezier op de 2 verdiepingen boven het kattencafé.

Sinds maart 2016 heeft Dominique contact onderhouden met de gemeente Hengelo over een ondergeschikte horeca 1 vergunning om haar droom werkelijkheid te kunnen laten worden. Door een positieve houding van de gemeente is dit gelukt. KatDeau is volledig uit eigen financiering opgezet en onderneemster Dominique is hier stiekem best trots op.

Bij KatDeau is gekozen voor een warme huiskamersfeer wat zich uit in het speelse behang, de warme kleuren en gezellige inrichting. Bij KatDeau wordt nauw samengewerkt met lokale Twentse ondernemers die hun eigen producten aanbieden in de winkel.

In het kattencafé wonen uitsluitend Sphynxkatten (naaktkatten). Deze katten zijn bijzonder mensgericht en sociaal. Hun karakter wordt vaak omschreven als deels hond, kat en aapje. Deze mix zorgt voor ontzettend speelse en gezellige huisdieren! Sphynxkatten zijn tevens ideaal voor mensen met een kattenhaar-allergie. Tenslotte is het natuurlijk extra handig dat het kattencafé niet telkens vol kattenharen ligt 🙂

KatDeau heeft op zaterdag 20 augustus 2016 voor het eerst zijn deuren geopend.

Onze Visie

Bij KatDeau hebben we dierenwelzijn, maatschappelijk verantwoord ondernemen en lokaal ondernemerschap altijd in ons achterhoofd.

Wij willen graag een toegankelijke en gezellige plek zijn waar dierenliefhebbers, cadeautjesgevers, koffieverslaafden en taartgekken samen kunnen komen om lekker te genieten! In deze drukke en soms wat individuele samenleving is het niet altijd gemakkelijk om oprecht contact te kunnen maken en wij hopen een stukje eenzaamheid weg te kunnen nemen door onze fijne ontmoetingsplek.

Alle onze heerlijke taartjes, koekjes, cakejes en snoepjes worden door onszelf vers bereid en zijn exclusief bij KatDeau te koop. Wij zijn hier natuurlijk onwijs trots op! Ook is het mogelijk om zo’n lekkere taart voor jouw eigen feestje te bestellen! Kijk hiervoor op de pagina ‘Taarten bestellen’.

Daarnaast kun je bij Katdeau geweldige cadeauartikelen kopen. Ook deze komen grotendeels van lokale ondernemers en hiermee proberen we lokaal ondernemerschap te bevorderen. We weten namelijk als geen ander dat het knap lastig is om in deze tijd een succesvolle eigen zaak van de grond te krijgen en we moedigden al het lokale talent graag aan!

Mocht jij door dit alles een mooie suggestie, tip, aanvulling of idee hebben wat bij visie aansluit… Twijfel dan niet om via de contact-pagina een berichtje te sturen of kom gerust eens langs!

Anninksweg 31, 7557 AD Hengelo